De klavecinist Arend Grosfeld heeft gestudeerd en gewerkt met barok specialisten Sigiswald Kuijken, Peter Kooij en Philip Pickett. Hij volgde masterclasses bij Skip Sempe, Pierre Hantai (Accademia di Montisi) en Gustav Leonhardt (Early music summer school Amsterdam). Arend heeft aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Schola Cantorum Basiliensis gestudeerd. In Basel heeft hij zich in Basso Continuo gespecialiseerd bij Jörg-Andreas Bötticher, Andrea Marcon en Jesper Boye Christensen.

Arend Grosfeld treedt op als solist en ensemblespeler. Hij speelt zowel oude als nieuwe muziek. Samen met de sopraan Linde Schinkel vormt Arend het duo 'Udite!' dat zich toelegt op oude en nieuwe muziek in theatrale context. In 2010 heeft hij gespeeld in de 'Utrecht Oude Muziek Fringe series'. Arend is te horen geweest in vele oratoria en opera's zoals de 'Johannes Passion' van Bach, Purcell's 'Dido and Aneas' en het 'Stabat Mater' van Pergolesi. Naast barokmuziek heeft Arend ook veel ervaring met het uitvoeren van moderne muziek, zo heeft hij met het ensemble 'FC Jongbloed' onder leiding van Arnold Marinissen opgetreden en heeft hij met zijn duo 'Udite' een speciaal programma gewijd aan hedendaagse composities.

In september 2011 speelde hij op het internationale festival Ambronay. Hier voerde hij de 'Hohe Messe' van Bach uit, onder leiding van Sigiswald Kuijken. Zij hebben onder meer concerten in Frankrijk, Italië, België en Portugal gegeven. Onlangs speelde Arend op 'Over 't IJ festival' en het 'Grachtenfestival' met een voorstelling rondom de koffie cantate van Bach. Op het moment speelt Arend met het ensemble 'NeoBarock' en geeft hiermee concerten in Nederland en Duitsland.